Coaching en training

Persoonlijke groei ontstaat als iemand actief aan de slag gaat met het verbeteren van (delen in) zijn leven. Familieleden of vrienden kunnen hem aanmoedigen, maar zonder inspanning van de persoon zelf, kan er niets veranderen. Naast deze steun van bekenden, kunnen veel mensen hulp gebruiken in hun ontwikkelproces. Hulp bij het blijven focussen op het doel, of bij het zetten van stappen, of bij het verkrijgen van inzicht. Als je deze hulpbehoefte bij jezelf herkent, is het een goed idee om een coach in de arm te nemen.

Als coach focus ik me op het helpen van mensen met persoonlijke regievragen. Enkele voorbeelden daarvan zijn:

  • Doelgerichter leren werken. Dit heeft te maken met timemanagement en discipline.
  • De werk-privébalans verbeteren. Dit heeft te maken met meer genieten, energie overhouden en minder spanningsklachten ervaren.
  • Omgaan met perfectionisme. Dit heeft te maken met loslaten en milder zijn voor jezelf en anderen.
  • Beter voor jezelf opkomen. Dit heeft te maken met assertiviteit, grenzen stellen en zelfvertrouwen.

Heb je een andere soort vraag die te maken heeft met het krijgen van meer regie of controle over je eigen leven? Leg de vraag gerust aan me voor. We beslissen dan samen of ik je kan coachen of dat een andere coach beter past.

Intake

Elk coachingstraject start met een intakegesprek waarin we samen jouw situatie verkennen, jouw hulpvraag vaststellen en een doel formuleren. Aan het einde van dat intakegesprek bespreken we hoeveel afspraken er naar verwachting nodig zijn. Wanneer er een klik is tussen ons en we allebei de aanpak zien zitten, vervolgt het coachingstraject. Er zijn geen kosten verbonden aan het intakegesprek en het gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Coachingstraject

Afhankelijk van jouw hulpvraag, de actuele situatie en jouw doel, stel ik verschillende hulpmiddelen samen. Die hulpmiddelen zijn erop gericht om de fasen in het coachingstraject te doorlopen. Zo staan we stil bij het ontstaan van je coachvraag en wat er in het hier en nu speelt. We verkennen welke keuzemogelijkheden jij hebt om jouw vraag op te lossen. We bereiden jouw actiestappen voor en we bespreken de voortgang van de stappen richting jouw doel. De afspraken duren steeds 60 minuten.

Vragen?

Wil je een intake plannen of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met me op.
Telefoon: 06 43 57 99 91
E-mail: liane.kusters@gmail.com

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: